tisdag 12 oktober 2010

det är tisdag

och vintern närmar sig....brr...kallt som attan ,leta fram vinterkläderna o strumpbyxorna ska börja användas.
vaknade av telefon ,roger ringde när han var på väg till jobbet och sa: anton har sett en björn vid husknuten ....björnfrossa fick jag bara av att höra.
ringde upp anton som var fick sig ett skrämt uppvaknande. han hörde nått som skrek ute och tittade ut och såg utanför fönstret björnen fnysa och luffsade in mot skogen. både han o oscar var rejält skrämda ....och vem skulle inte va det?....efter ett telefonsamtal kunde jag lugna oscar med att bästa linda skulle hämta honom och skjutsa han till bussen...puh....jag kunde pusta ut. anton ordnade så att busschauffören skulle stanna och vänta på han när han gick till bussen.
den rackarns björnen var stor och hade rumsterat innan den gav sig av in mot skogen.
nog om det.
morgonen var annars väldigt bra.
när morgon blev lunch var jag ut på jobbet för att käka palt med de andra anställda ,sen for jag hem ,men stannade till på byn för att hämta ut ett paket. hemma i värmen så slappade jag en stund innan jag gick ut på byn för att skicka tillbaka det som inte passade i paketet och jag passade då på att spela lite på kiosken =). keno o dagens dubbel för idag och lotto o v64 för morgondagen. kenot gav som vanligt ingen vinst ,hoppas att jag får in dubbeln ,resultatet visas om en stund på tvn.
väl hemma igen så vilade jag innan klockan var dax att laga middag som idag blev :köttfärslimpa o potatismos , det uppskattades av hungriga pojkar. oscars ord om maten : fan va god mat du lagat mamma =).....
eftersom snön är i antågande så passade jag på att köra upp betty boop till verkstan i bergträsk för däckbyte under veckan. roger o pojkarna har farit upp dit och dem ska sova där.
oscar ringde för en stund sen och sa :mamma jag är lite rädd för björnen ,pappa skjutsar hem mig i morgonbitti innan han far på jobbet. och då sa jag : okej ,det är bara att komma hem och sen till skolan.
nu ska jag bara ta det lugnt ,vila och se på tv.......

Inga kommentarer: