tisdag 6 mars 2012

bakat en liten kaka

...en skön morgon har jag haft. huvudvärk o värk i axlar ,nacke o armar ,men det är bara att bita ihop o försöka göra nå vettigt på min lediga dag. jag har tvättat o sånt o varit i väg ut på byn med oscar i släptåg vi gick in på radiohuset o idag bestämde jag mig för en ny telefon , en vit iphone 4 ,hämtar den på torsdag o dem fixar alla inställningar o sånt så den ska vara klar att använda då jag lämnar affären med den. tror jag blir nöjd med den =)
när vi kom hem så for oscar till en kompis o kvar hemma är jag. jag har iaf lyckats snöra ihop en kaka med glasyr.ingredienserna till kakan är:

75 g smält margarin
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2.25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl mjölk

glasyr:
1.75 dl florsocker
ca 40 g smält margarin
1 msk saft av citron
1 tsk vaniljsocker
toppad med jordgubbsströssel

gör så här:
slå på ugnen på 200 grader ,ta fram en rund form med löstagbar kant lägg ett bakplåtspapper i botten (lättare att rengöra sen).
smält margarin ,låt svalna. vispa ägg o socker vitt o pösigt. blanda i mjöl ,bakpulver ,vaniljsocker , häll sist i margarin o mjölk rör i hop o häll i formen o grädda ca 20 minuter.
en liten kaka =)
ta ut ur ugnen lossa kanten o låt kakan bli kall sen rör i hop ingredienserna till glasyren o bred på kakan o toppa  med jordgubbsströssel.....enkel ,god kaka till kaffet =)

Inga kommentarer: